Dobroty z mäsa

Nájdete tu tradične upravené mäsá. Inšpiráciou boli pôvodné recepty zo starých kuchárskych kníh, ktoré sú mierne pozmenené pre dnešnú dobu. Ochutnajte ich a užite si nový rozmer chutí.

24 Nájdených produktov

Danielia paštéta s divokým korením

Daniel bol považovaný za kráľovskou lovnou zver chovanú v mnohých panských oborách. Teraz sa vyskytuje celkom hojne i vo voľných revíroch. Má vynikajúce, chuťovo výrazné mäso podobné jeleniemu. V našej paštéte sme dančie mäso skombinovali s divokým korením, bylinkami a lesnými hubami. Doporučujeme ochutnať spoločne s výraznejším červeným vínom.
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: Mäso z daniela 51%, Bravový podbradok, cibuľa, červené víno, údene mäso (bravčové mäso, soľ, dím), zeler, mrkva, jedlá soľ, sušené pravé hríby, korenie 0,4%
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Paštéta z grilovaného kuriatka

Chuť grilovaného a dozlatova upečeného kuriatka asi nemusíme nikomu popisovať. Ale predstavte si, že sme z takéjto dobroty vytvorili originálnu paštétu. Vynikajúca zmes grilovacieho korenia, podľa našej receptúry, dodává téjto paštéte ojedinelú chuť. Všetko je podporené vinnou redukciou, která eště viac zušľachťuje výsledný chuťový dojem.
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  Kuracie mäso 51%, bravčový podbradok, cibuľa, mrkva, zeler, biele víno, jedlá soľ, grilovacie korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Jahňacia pečienka

Ovce boli odpradávna chováné v horských a podhorských oblastiach Jeseníkov. Jahňacie mäso sa spracovávalo väčšinou za čerstva, najbežnejšiou úpravou bolo pečenie s pridaním sezónnej zeleniny a byliniek. Pripravili sme pre Vás túto delikatesu, ktorá získava jemnú arómu vďaka pácovaniu v zelenine a korení.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  Jahňacie pečené mäso (ČR) - chrbát, stehno, plece (89% pred tepelnou úpravou), cibuľa, mrkva, zeler, jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Jelenia paštéta s brusnicami

Tato chuťovo výrazná paštéta z naloženého jelenieho mäsa s brusnicami je skutočnou lahôdkou pre znalcov a milovníkov zverinových špecialít.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: Jelenie mäso 51%, bravčový podbradok, zelenina (cibuľa, mrkva, celer), červené víno, brusnice 3%, cukor, korenie, jedlá soľ
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Králičia paštéta

Ľahôdková záležitosť - pečený králik, trošku bravčového mäsa, čerstvá zelenina, soľ a korenie. Neobsahuje lepok, konzervanty ani farbiva. Používáme čerstvé králičie mäso z českých chovov.
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  králičie mäso 72%, bravčové mäso, zelenina (mrkva, zeler, cibuľa), soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Paštéta z diviaka na červenom víne

Paštéta je prevoňaná divokým korením a jalovcom, je dobre roztierateľná.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  mäso z diviaka (51%), bravčové mäso, červené víno (4,5%), cibuľa, mrkva, zeler, soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Kačacia paštéta s jablkami

Paštéta z kačacieho mäsa a kačacej pečeňe, doplnená o jabĺčka s restovanou cibuľkou.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  kačacie mäso 60%, kačacia pečeň 17%, brvčové mäso, jablká, cibuľa, jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Kačacia foie gras s kvapkou koňaku

Kedysi sa husy a kačice chovali snáď v každej chalupe - kvôli mäsu, periu a tuku. Z dobre vykrmených vtákov potom získavali také krásne svetlé pečienky jemnej chuti. U nás sa na túto delikátnu pochoúťku trochu zabudlo, ale trebarz vo Francii je to stále veľmi vyhľadávana a cenená delikatesa. Pečeň marinujeme v koňaku a tepeľne upravujeme priamo v sklenenej nádobe.
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  Pečeň zo špeciálne vykrmovaných kačíc 98%, koňak Hennessy V.S. 1,2%, soľ
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Pečená prepelica s divokým korením

Objavte prepelicu upravenú podľa tradičného receptu z hájovne, kde sa občas naskytla príležitosť vychutnť si túto delikatesu. Prepelice, ale i koroptvy, bažanty, alebo sluky sa piekly na slanine so zeleninou, s divokým korením. Je skvelá podávana za tepla na zelenine, i za studena ako delikatesa k vínu.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: Celá pečená prepelica 76% (priemerne 160g v surovom stavu), cibuľa, mrkva, zeler, červené víno, bravčový bôčik zaúdený, jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Srnčia paštéta s portským vínom

V hájovňach a na panstvách bolo srnčie mäso v sezóne relativne často na jedálnom stole. Srnčie mäso je veľmi vyhľadávané pro svoju chuť aj dnes. V starých receptúrach sa často kombinuje so sladkým vínem. Dovolili sme si teda vytvoriť hrubo mletú paštétu s prídavkom portského vína, ktoré dodává paštéte nezameniteľnú chuť.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: srnčie mäso (52%), bravčové mäso, zelenina (cibuľa, mrkva, zeler), portské víno (2,4%), jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Hovädzie mäso na drvenom čiernom korení

Klasická úprava hovädzieho mäsa, které je ozvláštnené chuťou čerstvo drveného čierneho korenia. Vplyvom špeciálne navrhnutej sterilizáice je mäso šťavnaté s príjemne aromatickou chuťou. Tento produkt neobsahuje lepok.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: hovädzie mäso (ČR) 93%, lyžca vody pre lepšiu šťavnatosť, čierné korenie 1%, sůl
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Kačacie stehná vo vlastnom tuku pečené

Kačacie stehienka pre Vás najskôr pečieme s rascou. Tuk, ktorý je pod kožou sa postupne rozpúšťa a tým potom stehienka počas pečenia polievame. Potom ich po dvch vložime do pohárov a zalejeme tukom a výpekom.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  Kačacie stehná 2ks (ČR, priemerne 620 g pred tepelnou úpravou), jedlá soľ, rasca
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Pečeňová paštéta s restovanou cibuľkou

Pečeňová paštéta v gazdovskom štýle - zabijačková hrubo mletá paštéta z bravčovej pečeňe, do ktorej pridávame poriadnu porciu cibuľky, restovanej na bravčovej masti.        
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: bravčové mäso (ČR), bravčová pečeň 30%, cibuľa 18%, udené mäso (bez pridaných rýchlosolí), paštétové korenie, jedlá soľ
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Bravčové mäso v skutočne vlastnej šťave 130g

Bravčové ako má býť - obsahuje 99% kvalitného mäsa. Len nemleté Bravčové mäso a soli tak akurát. Mäso pustí šťavu počas sterilizovania, nepridávame žiadnú vodu. Tento produkt neobsahuje lepok.
Bezlepkový produkt.
Zloženie:  Bravčové mäso 99% (ČR), jedlá soľ
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Bravčové mäso v skutočne vlastnej šťave 210 g

Bravčové ako má býť - obsahuje 99% kvalitného mäsa. Len nemleté Bravčové mäso a soli tak akurát. Mäso pustí šťavu počas sterilizovania, nepridávame žiadnú vodu. Tento produkt neobsahuje lepok.
Bezlepkový produkt.
Zloženie:  Bravčové mäso 99% (ČR), jedlá soľ
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Bravčové mäso z udiarne údené bukovým dymom

Údené bravčové mäso bez dusitanových solí, vyúdené klasickým spôsobom na bukovom dreve.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  Udené bravčové mäso ČR (90% ped údením - bravčové mäso, jedlá soľ, prírodný dým), Soľný nálev (soľ, voda)
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Staročeská plnka pečená v pohári

Tradičná plnka z čerstvých rohlíkov, nášho udeného mäsa bez rýchlosoli, šľahaných vajec a zeleniny. Bežne sa plní do kureniec pred pečením a čo sa nevojde, sa pečie spoločne s mäsom. V období Veľkej noci sa pečie len tak, samotná, a keď už rastie mladá žihľava a prvé jarné bylinky, všetko sa naseká a pridá do zmesi.  Tú našu sme upiekli piamo v pohári, a tak vznikla taká slaná bábovka. Dá sa ľahko vyklopiť a nakrájať na koliečka ako servítkový knedlík.  Plnka je výborna za studena aj za tepla (k listovému šalátu, s kislou uhorkou, ale aj ako príloha k pečenému mäsu, alebo ku grilovanému kuriatku). Plnku môžete ohriať priamo v pohári v trúbe na 180°C/ 10minút, alebo v mikrovlnke 1,5 minúty na plný výkon.
Zloženie: Rohlíky, mlieko, zaúdené bravčové mäso, vajcia, cibuľa, mrkva, špenát, jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Zapečený tvarôžtek na bravčovej paštéte

Originálna kombinácia lahôdkovej paštéty a Olomouckých tvarôžkov. Dobre zrelý tvarôžok sme položili na paštečku a zapiekli priamo ve sklenenom pohári. V každom pohári je skutočne jeden celý tvarôžok, ktorý dodává výrobku nezameniteľnú, typickú chuť. Regionálna špecialita, konzerva.
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: bravčové mäso 43% (podbradok a pleco), cibuľ, udené bravčové mäso, bravčová pečeň, Olomoucký tvarôžtek 1ks, 15% (tvaroh, jedlá soľ, mliekarské kultúry, voda), paštétové korenie, jedlá soľ.
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Pstruh na masle, pošírovaný

Pstruh duhový, vylovený z čistých vôd pohoria Jeseníkov, z pstruhárni v našom okolí. Používame výhradne čerstvé pstruhy, ktoré varíme v pare, doplňame lyžičkou prepúšťaného másla a zľahka okoreníme. Táto delikatesa sa dá konzumovať za studena s pečivom alebo ohriatá, so zemiakovými prílohami, zeleninou a pod.  
Bezlepkový výrobok.
Zloženie:  pošírované filety z čerstvých pstruhov dúhových (92% v čerstvom stave), prepustené maslo (7,5%), jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Kapor cibuliak

Predstavte si riadne nakorenené porcie kapra na cibuľke, zaliaté pivným mokom a všetko zvoľna pečené, až sa pivo takmer vyvarí. Svalových kostí, tzv. vidličiek, sa báť nemusíte, sú zmäknuté a rozpadávajú sa podobne ako u sardiniek v oleji.  
Zloženie: Český kapor 76%, cibuľa, pivo 4%, jedlá soľ, korenie
Alergény: ryby, lepok
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Pečený králik s bravčovým bôčikom

Kúsky králika a bravčového bôčiku, naložené vo voňavom korení a upečené dozlatova spoločne s cibuľkou a s koreňovou zeleninou.
Bezlepkový výrobok.
Zloženie: králičie mäso 62%, bravčový bôčik 25%, cibuľa, mrkva, zeler, jedlá soľ, korenie
Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Darčeková kazeta 2 ks produktov

Džem z lesních brusiníc 175g, srnčia paštéta 130g.

Bezlepkový výrobok. 

Farba: rôzne farby
Potlač: Potlač na dopyt
Duo džemov

Džem z červených ribezlí 175g, smrekové výhonky 175g

Bezlepkový výrobok. 

Farba: rôzne farby